Špagety na středomořský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1029 kcal
- Sacharidy 80 g
- Tuky 70 g
- Sodík 6122 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 80 g
- Cholesterol 38.3 mg
- Draslík 890.1 mg
- Vláknina 28150.5 mg
- Vitamín A 28150.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.5 mg
- Vitamín E 13.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Mezitím spaříme rajčata vroucí vodou, vložíme do studené vody, oloupeme a vodorovně rozpůlíme. Semena a šťávu z rajčat vymačkáme a scedíme. Semena odstraníme, dužinu nakrájíme nahrubo.
-
3
V misce smícháme olej s prolisovaným česnekem, na kolečka nakrájenými cibulkami, nakrájenými ančovičkami, citronovou kůrou, tymiánem a na plátky nakrájenými olivami.
-
4
Přidáme rajčata a rajčatovou šťávu. Ochutíme solí a pepřem, nalijeme na těstoviny a promícháme.
-
5
Rozdělíme na talíře, dozdobíme čerstvou bazalkou a podáváme.