Falešná dršťková polévka
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
- 100 g Zelenina kořenová
- 120 g Vepřová uzená plec
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 kávová lžička Jíška instantní
- 1 ks Cibule
- 1 hrst Petržel - nať
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Zázvor mletý
- 1 stroužek Česnek
- 0.5 kg Kuřecí kůže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 630 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 58 g
- Sodík 403 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 172.3 mg
- Draslík 197.2 mg
- Vláknina 2493.7 mg
- Vitamín A 2493.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opereme a ve studené vodě vypláchneme kuřecí kůže a 30 minut povaříme a poté slijeme.
-
2
Rozpustíme máslo a cibulku, papriku a petrželku osmahneme dozlatova.
-
3
Na nudličky nakrájíme měkké kůže a společně s nakrájeným uzeným masem osmahneme na cibuli.
-
4
Poté zalijeme litrem studené vody.
-
5
Při vaření přidáme do polévky nakrájenou kořenovou zeleninu na kolečka.
-
6
Zahustíme polévku jíškou, přidáme utřený česnek se solí, pepř, majoránku, zázvor a petrželku.
-
7
Povaříme a podáváme.