Těstoviny Nicoise
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 740 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 26 g
- Sodík 971 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 99 g
- Cholesterol 19.6 mg
- Draslík 467.7 mg
- Vláknina 13619.8 mg
- Vitamín A 13619.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Mezitím zalijeme fazolky vroucí vodou, necháme 5min odstát, poté scedíme a proláchneme studenou vodou.
-
3
Rozpálíme olej a krátce 2-3min na něm orestujeme fazolky a nakrájené ančovičky. Přidáme na plátky nakrájený česnek a orestujeme cca 1min. Vmícháme rozpůlená cherry rajčátka.
-
4
Omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme a prohřejeme.
-
5
Rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.