Těstoviny Nicoise

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Fazolové lusky zelené
  • 500 g Těstoviny Farfalle
  • 60 g Ančovičky konzervované
  • 250 g Rajčata Cherry
  • 80 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 hrst Sýr Parmezán
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 740 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 971 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 19.6 mg
  • Draslík 467.7 mg
  • Vláknina 13619.8 mg
  • Vitamín A 13619.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím zalijeme fazolky vroucí vodou, necháme 5min odstát, poté scedíme a proláchneme studenou vodou.

  • 3

    Rozpálíme olej a krátce 2-3min na něm orestujeme fazolky a nakrájené ančovičky. Přidáme na plátky nakrájený česnek a orestujeme cca 1min. Vmícháme rozpůlená cherry rajčátka.

  • 4

    Omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme a prohřejeme.

  • 5

    Rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným parmazánem a podáváme.

Komentáře k receptu