Podmáslové rohlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
- Sacharidy 115 g
- Tuky 9 g
- Sodík 294 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 11.5 mg
- Draslík 43.3 mg
- Vláknina 10886 mg
- Vitamín A 10886 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do nádoby vložíme mléko, podmáslí, sůl, hladkou mouku a droždí. Zpracujeme a po vykynutí vyválíme obdélník, který rozdělíme na trojúhelníky a pruhy.
-
2
Trojúhelníky potřeme tukem a svineme do tvaru rohlíků.
-
3
20 minut necháme na plechu kynout.
-
4
Rozšlehaným vejcem, mlékem a vodou potřeme a posypeme mákem či kmínem.
-
5
Dorůžova pečeme při 180 stupních.