Biskupský chlebíček
Suroviny
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Skořice mletá
- 2 kávová lžička Soda jedlá
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 hrst Kandované ovoce
- 0.5 dl Rum
- 0.5 hrnek Hrozinky
- 3 hrnek Mouka pšeničná hladká T 650
- 3 hrnek Mrkev kořen
- 0.5 hrnek Ořechy vlašské
- 1.5 hrnek Cukr krupice
- 1.5 hrnek Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1571 kcal
- Sacharidy 129 g
- Tuky 236 g
- Sodík 363 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 178.7 mg
- Draslík 186.6 mg
- Vláknina 10399.2 mg
- Vitamín A 10399.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nastrouháme na nudličky očištěnou mrkev.
-
2
Cukr s vejci a olejem ušleháme v míse.
-
3
Prosátou mouku a sodu přispyeme do našlehané směsi a přidáme rum, ořechy, mrkev, kandované ovoce, rozinky, skořici a sůl.
-
4
Do formy na srnčí hřbet, kterou jsme vymazali a vysypali nalijeme směs a 45 minut pečeme.