Brambory s mrkví
Suroviny
- 150 g Anglická slanina
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 3 ks Brambory
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín celý
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1083 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 426 g
- Sodík 1511 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 109.3 mg
- Draslík 1456.7 mg
- Vláknina 24757 mg
- Vitamín A 24757 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osmahneme na oleji cibuli, přidáme pokrájenou slaninu, mrkev, osolíme, opepříme a dáme kmín.
-
2
Do poloměkka dusíme a po vysmahnutí zahustíme lžící hladké mouky a zalijeme studenou vodou.
-
3
Přivedeme k varu za stálého míchání. Přidáme nakrájené brambory a doměkka dovaříme.
-
4
Osolíme, přisladíme a octem okyselíme.