Telecí závitky se žampióny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 741 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 24 g
- Sodík 97247 mg
- Bílkoviny 117 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 460.3 mg
- Draslík 2908.8 mg
- Vláknina 7157.8 mg
- Vitamín A 7157.8 mg
- Vitamín B6 2.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Náplň : Nakrájíme na jemno cibuli, zpěníme na kousku másla, přidáme nasekanou petrželovou nať, očištěné, drobně rozsekané žampióny. Směs osolíme a bez podlévání dusíme do měkka. Na závěr přidáme ušlehané vejce.
-
2
Řízky očistíme, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a potřeme vychladlou náplní, svineme je do závitků a spíchneme je párátkem či jehlicí nebo převázat nití. Závitky zaprášíme jemně moukou a opečeme je na másle. Poté je mírně podlijeme a dusíme do měkka.
-
3
Jako přílohy podáváme rýži, brambory, bramborovou kaši a saláty.