Telecí závitky se žampióny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 5 ks Žampiony čerstvé
  • 4 ks Telecí kýta
  • 1.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 741 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 97247 mg
  • Bílkoviny 117 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 460.3 mg
  • Draslík 2908.8 mg
  • Vláknina 7157.8 mg
  • Vitamín A 7157.8 mg
  • Vitamín B6 2.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Náplň : Nakrájíme na jemno cibuli, zpěníme na kousku másla, přidáme nasekanou petrželovou nať, očištěné, drobně rozsekané žampióny. Směs osolíme a bez podlévání dusíme do měkka. Na závěr přidáme ušlehané vejce.

  • 2

    Řízky očistíme, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a potřeme vychladlou náplní, svineme je do závitků a spíchneme je párátkem či jehlicí nebo převázat nití. Závitky zaprášíme jemně moukou a opečeme je na másle. Poté je mírně podlijeme a dusíme do měkka.

  • 3

    Jako přílohy podáváme rýži, brambory, bramborovou kaši a saláty.

Komentáře k receptu