Telecí hrudí smažené II
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1909 kcal
- Sacharidy 249 g
- Tuky 65 g
- Sodík 97958 mg
- Bílkoviny 74 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 282.5 mg
- Draslík 756.4 mg
- Vláknina 24100 mg
- Vitamín A 24100 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrudí vykostíme, omyjeme a dáme vařit do osolené vařící vody. Necháme vařit do poloměkka. Hrudí poté z vody vyjmeme, necháme okapat. Poté je příčně nakrájíme na porce asi 1,5 cm dlouhé. Porce osolíme, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích, ve strouhané housce a budeme je smažit jako řízky.
-
2
Usmažené hrudí pokládáme odkapat na papírové ubrousky, aby odsály přebytečný tuk.
-
3
Hrudí podáváme pokapané máslem a dílky citrónu.
-
4
Jako přílohy podáváme bramborový salát, bramborovou kaši, znojemské okurky.
-
5