Telecí hrudí smažené II

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Telecí hruď
  • 1 ks Strouhanka
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Tuk
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1909 kcal
  • Sacharidy 249 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 97958 mg
  • Bílkoviny 74 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 282.5 mg
  • Draslík 756.4 mg
  • Vláknina 24100 mg
  • Vitamín A 24100 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrudí vykostíme, omyjeme a dáme vařit do osolené vařící vody. Necháme vařit do poloměkka. Hrudí poté z vody vyjmeme, necháme okapat. Poté je příčně nakrájíme na porce asi 1,5 cm dlouhé. Porce osolíme, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích, ve strouhané housce a budeme je smažit jako řízky.

  • 2

    Usmažené hrudí pokládáme odkapat na papírové ubrousky, aby odsály přebytečný tuk.

  • 3

    Hrudí podáváme pokapané máslem a dílky citrónu.

  • 4

    Jako přílohy podáváme bramborový salát, bramborovou kaši, znojemské okurky.

  • 5

Komentáře k receptu