Telecí hrudí smažené I
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1859 kcal
- Sacharidy 246 g
- Tuky 62 g
- Sodík 97949 mg
- Bílkoviny 72 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 270.7 mg
- Draslík 684.4 mg
- Vláknina 21750 mg
- Vitamín A 21750 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrudí vykostíme, omyjeme a dáme vařit do osolené vařící vody. Necháme vařit do poloměkka. Hrudí poté z vody vyjmeme, necháme okapat. Poté je osolíme, vcelku obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhané housce. Poté je dáme smažit pozvolna do rozehřátého tuku. Hrudí osmažíme z obou stran.
-
2
Osmažené hrudí nakrájíme na porce a podáváme s dílky citrónu, bramborami na různé způsoby, dušenou zeleninou anebo saláty.