Telecí řízky nadívané

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Játra telecí
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 0.5 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Tuk
  • 1 ks Pepř černý mletý
  • 1 ks Strouhanka
  • 4 ks Telecí kýta
  • 1 polévková lžíce Slanina vepřová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1315 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 98225 mg
  • Bílkoviny 128 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 669.2 mg
  • Draslík 2291.5 mg
  • Vláknina 11725 mg
  • Vitamín A 11725 mg
  • Vitamín B6 2.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Náplň : nakrájenou slaninu vyškvaříme, přidáme máslo a na drobno nakrájenou cibuli. Necháme zrůžovět. Poté přidáme odblaněná umletá játra, opepříme a podusíme.

  • 2

    Řízky velmi dobře rozklepeme dotenka, potřeme směsí, přehneme jako omeletu a spojíme párátkem. Poté je omočíme v rozšlehaných vejcích, obalíme ve strouhané housce a usmažíme.

  • 3

    Jako přílohy podáváme brambory a saláty.

Komentáře k receptu