Telecí řízky smažené ve vaječném těstě (pařížské)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 53 g
- Sodík 311 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 171 mg
- Draslík 71.6 mg
- Vláknina 1258.5 mg
- Vitamín A 1258.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a obalíme v mouce.
-
2
V misce rozšleháme vejce do pěny, přisypeme mouku, zašleháme, osolíme a přidáme 2 - 3 lžíce sodovky anebo piva. Těsto by mělo být husté jako na kapání. Na závěr do těsta přimícháme na hrubo nasekaný hrášek.
-
3
Připravené řízky namočíme v připraveném těstě a hned je vkládáme na rozehřátý tuk. Pánví pohybujeme tak, aby se tuk přeléval přes řízky. Získají tím kyprost.
-
4
Řízky osmažíme ze obou stran a dáme je odkapat na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk.