Šodó se škrobovou moučkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
- Sacharidy 100 g
- Tuky 16 g
- Sodík 42 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 740.4 mg
- Draslík 246.5 mg
- Vláknina 296.8 mg
- Vitamín A 296.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechny přísady dáme do kotlíku a dobře je rozšleháme. Kotlík postavíme do kastrolu s vodou a směs za stálého šlehání zahříváme. Když pěna zhoustne a začne se zvedat, odstavíme a ihned naléváme na moučník.
-
2
Šodó se nesmí vařit, srazilo by se.