Šodó se škrobovou moučkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 70 g Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Solamyl
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 0.25 l Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 749 kcal
  • Sacharidy 100 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 42 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 100 g
  • Cholesterol 740.4 mg
  • Draslík 246.5 mg
  • Vláknina 296.8 mg
  • Vitamín A 296.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny přísady dáme do kotlíku a dobře je rozšleháme. Kotlík postavíme do kastrolu s vodou a směs za stálého šlehání zahříváme. Když pěna zhoustne a začne se zvedat, odstavíme a ihned naléváme na moučník.

  • 2

    Šodó se nesmí vařit, srazilo by se.

Komentáře k receptu