Zapečený lilek
Suroviny
- 300 g Kuřecí prsa
- 100 g Sýr Niva (Rokfór)
- 100 g Šunka drůbeží
- 250 ml Smetana 12% (konzumní)
- 8 ks Brambory
- 2 ks Lilek
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprikové lusky čerstvé
- 1 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Provensálské koření
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Kečup
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Rajčata sušená sterilovaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1013 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 41 g
- Sodík 992 mg
- Bílkoviny 73 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 306.2 mg
- Draslík 2968.8 mg
- Vláknina 35418 mg
- Vitamín A 35418 mg
- Vitamín B6 2.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 94.8 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 138.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpůlíme podélně lilek, odkrojíme stopku a osolíme. Na půl hodiny necháme uležet.
-
2
Poté lilek z obou stran osmahneme na olivovém oleji. Promáčkneme vnitřek na naplnění.
-
3
Cibulku osmahneme, přidáme kousky masa a usmažíme. Přidáme nakrájenou papriku, česnek, šunku a rajčata. Ochutíme, vmícháme kečup a osmahneme.
-
4
Naplníme směsí lilek a zalijeme rozšlehaným vejcem se smetanou a sýrem.
-
5
Při 200 stupních zapečeme v troubě.