Zapečený lilek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 300 g Kuřecí prsa
  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 100 g Šunka drůbeží
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 8 ks Brambory
  • 2 ks Lilek
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Provensálské koření
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Rajčata sušená sterilovaná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1013 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 41 g
  • Sodík 992 mg
  • Bílkoviny 73 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 306.2 mg
  • Draslík 2968.8 mg
  • Vláknina 35418 mg
  • Vitamín A 35418 mg
  • Vitamín B6 2.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 94.8 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 138.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozpůlíme podélně lilek, odkrojíme stopku a osolíme. Na půl hodiny necháme uležet.

  • 2

    Poté lilek z obou stran osmahneme na olivovém oleji. Promáčkneme vnitřek na naplnění.

  • 3

    Cibulku osmahneme, přidáme kousky masa a usmažíme. Přidáme nakrájenou papriku, česnek, šunku a rajčata. Ochutíme, vmícháme kečup a osmahneme.

  • 4

    Naplníme směsí lilek a zalijeme rozšlehaným vejcem se smetanou a sýrem.

  • 5

    Při 200 stupních zapečeme v troubě.

Komentáře k receptu