Smažené telecí řízky zapečené se sardelemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Tuk
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 ks Strouhanka
  • 1 ks Mouka polohrubá
  • 4 ks Telecí kýta
  • 2 ks Sardelové řezy
  • 0.25 l Zakysaná smetana
  • 0.5 šálek Hovězí vývar základní
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2248 kcal
  • Sacharidy 254 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 99102 mg
  • Bílkoviny 155 g
  • Uhlovodany 254 g
  • Cholesterol 591 mg
  • Draslík 2589.2 mg
  • Vláknina 27721 mg
  • Vitamín A 27721 mg
  • Vitamín B6 2.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a mírně osolíme. Řízky obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhané housce, kterou jen jemně do řízků vtlačíme.

  • 2

    Obalené řízky pokládáme do rozehřátého tuku. Pánví jemně pohybujeme, aby se tuk přeléval přes řízky a také aby se nepřipalovaly.

  • 3

    Ve zbylé části tuku po smažení osmahneme dorůžova cibuli rozkrájenou na jemno a vložíme ji do zapékací mísy. Na cibuli poklademe řízky naříznuté křížem. Do zářezů dáme sardelové máslo připravené z másla a vykostěných sardelí. Vše zalijeme smetanou smíchanou s vývarem a dáme zapéct, až smetana do řízků vsákne.

  • 4

    Hotové řízky ozdobíme dílkem citrónu a snítkou petrželové natě.

  • 5

    Jako přílohy jsou vhodné vařené i dušené brambory, hranolky, bramborový salát, ovocné nebo zeleninové saláty.

Komentáře k receptu