Smažené telecí řízky zapečené se sardelemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2248 kcal
- Sacharidy 254 g
- Tuky 67 g
- Sodík 99102 mg
- Bílkoviny 155 g
- Uhlovodany 254 g
- Cholesterol 591 mg
- Draslík 2589.2 mg
- Vláknina 27721 mg
- Vitamín A 27721 mg
- Vitamín B6 2.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.3 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a mírně osolíme. Řízky obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhané housce, kterou jen jemně do řízků vtlačíme.
-
2
Obalené řízky pokládáme do rozehřátého tuku. Pánví jemně pohybujeme, aby se tuk přeléval přes řízky a také aby se nepřipalovaly.
-
3
Ve zbylé části tuku po smažení osmahneme dorůžova cibuli rozkrájenou na jemno a vložíme ji do zapékací mísy. Na cibuli poklademe řízky naříznuté křížem. Do zářezů dáme sardelové máslo připravené z másla a vykostěných sardelí. Vše zalijeme smetanou smíchanou s vývarem a dáme zapéct, až smetana do řízků vsákne.
-
4
Hotové řízky ozdobíme dílkem citrónu a snítkou petrželové natě.
-
5
Jako přílohy jsou vhodné vařené i dušené brambory, hranolky, bramborový salát, ovocné nebo zeleninové saláty.