Plněná roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 800 g Vepřová plec
  • 50 g Klobása uzená
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 464 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 2261 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 162.7 mg
  • Draslík 539.4 mg
  • Vláknina 3317 mg
  • Vitamín A 3317 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozkrojíme maso na široký plát a asi 200 g masa odkrojíme.

  • 2

    Plát masa naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 3

    Odkrojené maso umeleme, ochutíme solí, pepřem, přidáme nadrobno nakrájenou okurku, vejce a klobásu. Vše promícháme a rozprostřeme stejnoměrně na plát masa, pak zavineme.

  • 4

    Roládu převážeme nití, dáme do pekáčku, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a podlijeme trochou vývaru.

  • 5

    Pečeme v předehřáté troubě.

  • 6

    Po změknutí maso vyjmeme, zaprášíme lehce moukou, kterou jsme před tím osmahli a necháme krátce povařit.

  • 7

    K příloze podáváme rýži nebo brambory.

Komentáře k receptu