Telecí řízky smažené se sardelovým máslem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2167 kcal
- Sacharidy 254 g
- Tuky 57 g
- Sodík 98965 mg
- Bílkoviny 149 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 561.5 mg
- Draslík 2177.5 mg
- Vláknina 20350 mg
- Vitamín A 20350 mg
- Vitamín B6 2.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso odblaníme, na okrajích nařízneme a naklepeme. Řízky potřeme sardelovým máslem připraveným z 1/2 lžíce másla a 2 vykostěných sardelí. Poté řízky obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhané housce, kterou jen jemně do řízků vtlačíme.
-
2
Obalené řízky pokládáme do rozehřátého tuku. Pánví jemně pohybujeme, aby se tuk přeléval přes řízky a také aby se nepřipalovaly. Řízky smažíme na každé straně cca 3 minuty a poté je klademe na papírové ubrousky, které odsají přebytečný tuk. Řízky můžeme pokapat máslem anebo je dáme na pánev na rozehřáté máslo a krátce prohřejeme. Podáváme s dílky citrónu.