Pikantní fusilli s uzeným lososem
Suroviny
- 250 g Losos uzený
- 45 g Máslo čerstvé
- 375 g Těstoviny Fusilli
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 60 ml Sherry brandy
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Pórek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pasta Sambal Oelek
- 1 stroužek Česnek
- 3 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1661 kcal
- Sacharidy 183 g
- Tuky 70 g
- Sodík 613 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 176 g
- Cholesterol 248.3 mg
- Draslík 888.8 mg
- Vláknina 19111.5 mg
- Vitamín A 19111.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.9 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Ve velkém hrnici rozehřejeme máslo a doměkka na něm orestujeme pórek nakrájený na tenká kolečka. Poté přidáme prolisovaný česnek a krátce podusíme. Podlijeme brandy a krátce zahřejeme. Vmícháme najemno nakrájený kopr, sambal oelek, rajčatový protlak a smetanu a omáčku cca 5min provaříme do zhoustnutí.
-
3
Lososa nakrájíme na tenké plátky, vložíme společně s těstovinami do omáčky, ochutíme solí a pepřem a promícháme.
-
4
Rozdělíme do misek, dozdobíme snítkou kopru a ihned podáváme.