Telecí řízky smažené s parmezánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Mouka pšeničná hrubá
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Sůl
  • 1 ks Tuk
  • 1 ks Strouhanka
  • 4 ks Telecí kýta
  • 0.5 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2137 kcal
  • Sacharidy 254 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 98284 mg
  • Bílkoviny 146 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 545.5 mg
  • Draslík 2063.4 mg
  • Vláknina 20350 mg
  • Vitamín A 20350 mg
  • Vitamín B6 2.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme a osolíme. Řízky obalíme v hladké mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhané housce smíchané se 3 lžícemi strouhaného parmezánu.

  • 2

    Obalené řízky pokládáme do rozehřátého tuku. Pánví jemně pohybujeme, aby se tuk přeléval přes řízky a také aby se nepřipalovaly. Řízky smažíme na každé straně cca 3 minuty a poté je klademe na papírové ubrousky, které odsají přebytečný tuk. Řízky můžeme pokapat máslem anebo je dáme na pánev na rozehřáté máslo a krátce prohřejeme. Podáváme s dílky citrónu.

  • 3

    Jako přílohy jsou vhodné vařené i dušené brambory, hranolky, bramborový salát, hrášek s máslem nebo zeleninové saláty.

Komentáře k receptu