Bramborové šišky zapečené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 150 g Tuk
  • 50 g Cukr krupice
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Pšeničná krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 777 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 440 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 204.8 mg
  • Draslík 437.9 mg
  • Vláknina 7064 mg
  • Vitamín A 7064 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené a oloupané brambory ještě teplé protřeme sítem. Na vále je zpracujeme se solí, tukem, vejcem, moukou a krupicí v těsto.

  • 2

    Těsto rozválíme a tvarujeme tenké šišky.

  • 3

    Osmažíme je na tuku, vyjmeme a klademe je do vymazané zapékací mísy. Zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali vejce, žloutek a cukr s vanilkou.

  • 4

    Dáme zapéci do trouby.

Komentáře k receptu