Bramborové šišky zapečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 777 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 49 g
- Sodík 440 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 204.8 mg
- Draslík 437.9 mg
- Vláknina 7064 mg
- Vitamín A 7064 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené a oloupané brambory ještě teplé protřeme sítem. Na vále je zpracujeme se solí, tukem, vejcem, moukou a krupicí v těsto.
-
2
Těsto rozválíme a tvarujeme tenké šišky.
-
3
Osmažíme je na tuku, vyjmeme a klademe je do vymazané zapékací mísy. Zalijeme mlékem, ve kterém jsme rozmíchali vejce, žloutek a cukr s vanilkou.
-
4
Dáme zapéci do trouby.