Linguine s gorgonzolou a opraženými vlašskými ořechy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 75 g Máslo čerstvé
  • 75 g Ořechy vlašské
  • 150 g Sýr Gorgonzola
  • 500 g Těstoviny Linguine
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 hrnek Hrášek
  • 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 921 kcal
  • Sacharidy 103 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 631 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 102 g
  • Cholesterol 63.6 mg
  • Draslík 223.9 mg
  • Vláknina 8417.3 mg
  • Vitamín A 8417.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu předehřejeme na 180C.

  • 2

    Ořechy rozložíme v jedné vrstvě na plech a opražíme asi 5min. Necháme vychladnout.

  • 3

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 4

    Mezitím rozehřejeme máslo, přidáme do něj rozdrobenou gorgonzolu, smetanu, hrášek a za stálého míchání prohříváme cca 5min do zhoustnutí. Ochutíme solí a pepřem.

  • 5

    Poté omáčkou přelijeme těstoviny, přidáme opražené ořechy a promícháme. Rozdělíme na talíře, posypeme čerstvě mletým pepřem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu