Linguine s gorgonzolou a opraženými vlašskými ořechy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 921 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 33 g
- Sodík 631 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 102 g
- Cholesterol 63.6 mg
- Draslík 223.9 mg
- Vláknina 8417.3 mg
- Vitamín A 8417.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180C.
-
2
Ořechy rozložíme v jedné vrstvě na plech a opražíme asi 5min. Necháme vychladnout.
-
3
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente a scedíme.
-
4
Mezitím rozehřejeme máslo, přidáme do něj rozdrobenou gorgonzolu, smetanu, hrášek a za stálého míchání prohříváme cca 5min do zhoustnutí. Ochutíme solí a pepřem.
-
5
Poté omáčkou přelijeme těstoviny, přidáme opražené ořechy a promícháme. Rozdělíme na talíře, posypeme čerstvě mletým pepřem a ihned podáváme.