Špagety se slávkami a rajčaty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 659 kcal
- Sacharidy 110 g
- Tuky 10 g
- Sodík 738 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 110 g
- Cholesterol 17.5 mg
- Draslík 1013.1 mg
- Vláknina 16600 mg
- Vitamín A 16600 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.6 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slávky očistíme, zbavíme byssových vláken a použijeme pouze neotevřené. Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a promícháme se 2 lžícemi olivového oleje.
-
2
Zbytek oleje rozpálíme a orestujeme na něm doměkka najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Poté vmícháme drcená rajčata, vlijeme víno, promícháme, ochutíme solí a omáčku mírně provaříme.
-
3
Mušle vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme několik minut, až se otevřou. Přidáme je do rajčatové omáčky a promícháme.
-
4
Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a můžeme dozdobit snítkami tymiánu.