Jablkový rychlý nákyp
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 616 kcal
- Sacharidy 87 g
- Tuky 29 g
- Sodík 211 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 102.3 mg
- Draslík 533.6 mg
- Vláknina 13139.8 mg
- Vitamín A 13139.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory jemně nastrouháme a lehce promícháme s moukou.
-
2
Do vymazaného pekáčku dáme vrstvu brambor, poklademe plátky oloupaných jablek, posypeme cukrem a skořicí a pokropíme máslem. Další vrstvu tvoří brambory, které pokapeme máslem a při zapečení je zalijeme mlékem s vejcem.
-
3
Pokrm v troubě upečeme dozlatova.