Knedlíky jablkové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 651 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 25 g
- Sodík 404 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 146.7 mg
- Draslík 606 mg
- Vláknina 14775 mg
- Vitamín A 14775 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvařené brambory oloupeme a ihned je protřeme sítem. Přidáme mouku, promícháme a necháme vychladnout.
-
2
Potom přidáme sůl, vejce a vypracujeme tužší těsto. Rozválíme je a nakrájíme na čtverce. Do středu každého vložíme čtvrtku oloupaného jablka a trochu cukru. Zabalíme knedlíky a uvaříme je ve vroucí vodě. Jakmile vyplavou, ocedíme je.
-
3
Knedlíky sypeme mákem (nebo ořechy), cukrem a poléváme máslem.