Conchiglie se šťovíkem, artyčoky a vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
- Sacharidy 82 g
- Tuky 14 g
- Sodík 562 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 82 g
- Cholesterol 252.1 mg
- Draslík 560 mg
- Vláknina 14700 mg
- Vitamín A 14700 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Mezitím vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme. Prolisovaný česnek orestujeme na rozpáleném oleji dozlatova. Přidáme srdíčka artyčoků, nakrájenou petrželku a směs při nízké teplotě za občasného míchání prohříváme asi 5min.
-
3
Poté těstoviny dáme do mísy, promícháme s nahrubo nakrájenými listy šťovíku, vejci a artyčoky. Posypeme drceným pepřem ,hoblinkami parmazánu a podáváme.