Fettuccine s cibulí a smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 500 g Těstoviny Fettuccine
  • 125 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 125 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Cibule
  • 1 hrst Sýr Parmezán
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 764 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 493 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 56.2 mg
  • Draslík 249.2 mg
  • Vláknina 12139.8 mg
  • Vitamín A 12139.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím nakrájíme cibuli na tenká kolečka a na rozpáleném másle orestujeme asi 10min doměkka. Poté přilijeme vývar a smetanu a omáčku asi 10min provaříme. Ochutíme solí a pepřem.

  • 3

    Nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře a dozdobíme hoblinkami parmazánu.

Komentáře k receptu