Rigatoni s klobásou chorizo a fenyklem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 775 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 41 g
- Sodík 1443 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 83.9 mg
- Draslík 333 mg
- Vláknina 11560 mg
- Vitamín A 11560 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
-
2
Mezitím rozehřejeme máslo a olej a orestujeme na silnější šikmé plátky nakrájenou klobásu. Přidáme na tenké plátky nakrájený fenykl a za občasného míchání asi 5min podusíme.
-
3
Poté vmícháme prolisovaný česnek a restujeme asi minutu. Přidáme citronovou šťávu, na nudličky nakrájené papriky, přivedeme k varu a povaříme ještě 5min.
-
4
Směs přidáme do hrnce k těstovinám, přisypeme nakrájenou rucolu, opatrně promícháme, rozdělíme na talíře a dozdobíme hoblinkami parmazánu.