Vánočka z brambor

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 250 g Brambory vařené
  • 50 g Hrozinky
  • 50 g Mandle
  • 600 g Mouka pšeničná hrubá
  • 80 g Tuk
  • 120 g Cukr krupice
  • 20 g Droždí
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 434 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 185 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 57.9 mg
  • Draslík 237 mg
  • Vláknina 6530 mg
  • Vitamín A 6530 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vál prosijeme mouku, nastrouháme do ní vychladlé brambory, citronovou kůru, přidáme cukr, sůl a kvásek z droždí, mléka a trochy cukru. Dále přidáme vejce a vlahý tuk, vypracujeme těsto a zamícháme do něho rozinky a na nudličky nakrájené oloupané mandle. Necháme vykynout.

  • 2

    Z těsta vyválíme sedm válečků, na spodek spleteme čtyři prameny a navrch tři. Nakonec vánočku potřeme zbylým vejcem.

  • 3

    Pečeme v předehřáté troubě nejdříve prudčeji, pozdějí mírně a zvolna dopékáme.

Komentáře k receptu