Vánočka z brambor
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 13 g
- Sodík 185 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 57.9 mg
- Draslík 237 mg
- Vláknina 6530 mg
- Vitamín A 6530 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na vál prosijeme mouku, nastrouháme do ní vychladlé brambory, citronovou kůru, přidáme cukr, sůl a kvásek z droždí, mléka a trochy cukru. Dále přidáme vejce a vlahý tuk, vypracujeme těsto a zamícháme do něho rozinky a na nudličky nakrájené oloupané mandle. Necháme vykynout.
-
2
Z těsta vyválíme sedm válečků, na spodek spleteme čtyři prameny a navrch tři. Nakonec vánočku potřeme zbylým vejcem.
-
3
Pečeme v předehřáté troubě nejdříve prudčeji, pozdějí mírně a zvolna dopékáme.