Telecí řízky plněné vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1821 kcal
- Sacharidy 197 g
- Tuky 39 g
- Sodík 97542 mg
- Bílkoviny 162 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 691.3 mg
- Draslík 2071.3 mg
- Vláknina 23221 mg
- Vitamín A 23221 mg
- Vitamín B6 2.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme. Na každý řízek položíme plátek šunky a jedno oloupané, na tvrdo uvařené vejce. Svineme v závitek, převážeme nití a zaprášíme hladkou moukou.
-
2
Cibuli rozkrájíme na jemno, zpěníme na másle a poté na ni opečeme závitky. Opečené závitky podlijeme vývarem a necháme dusit do měkka.
-
3
Na kousku rozehřátého másla osmahneme sterilovaný nebo zmražený hrášek, zaprášíme lžičkou mouky, podusíme a hotový dáme na střed mísy. Okolo hrášku rozprostřeme přepůlené závitky řezem nahoru. Zakapeme je šťávou a řez žloutku ozdobíme snítkou petrželové natě.
-
4
Jako přílohy podáváme opečené nebo osmažené brambory a hlávkový salát.