Bramborové placky jemné

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Majoránka
  • 0.125 l Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 530 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 114 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 330.3 mg
  • Draslík 488.5 mg
  • Vláknina 5107.9 mg
  • Vitamín A 5107.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory jemně nastrouháme a vodu vymačkáme. Přidáme žloutky, smetanu, sůl, koření a trochu hrubé mouky.

  • 2

    Do rozpáleného tuku na pánvi vkládáme po lžících kousky těsta a rozetřeme je na menší placky. Pečeme je po obou stranách.

  • 3

    Podáváme k masu a zelenině nebo jako samostatné jídlo s omáčkou.

Komentáře k receptu