Bramborové placky jemné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 50 g
- Sodík 114 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 330.3 mg
- Draslík 488.5 mg
- Vláknina 5107.9 mg
- Vitamín A 5107.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.7 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory jemně nastrouháme a vodu vymačkáme. Přidáme žloutky, smetanu, sůl, koření a trochu hrubé mouky.
-
2
Do rozpáleného tuku na pánvi vkládáme po lžících kousky těsta a rozetřeme je na menší placky. Pečeme je po obou stranách.
-
3
Podáváme k masu a zelenině nebo jako samostatné jídlo s omáčkou.