Telecí řízky zapečené se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Sardelové řezy
  • 4 plátek Telecí kýta
  • 1 šálek Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 1 polévková lžíce Kapary
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 266 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1118 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 64.5 mg
  • Draslík 267.1 mg
  • Vláknina 934 mg
  • Vitamín A 934 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na jemno spolu s kapary a petrželovou natí, sardele vykostíme, rozsekáme utřeme společně s cibulí, kapary a natí.

  • 2

    Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme, mírně osolíme a na jedné straně potřeme připravenou směsí.

  • 3

    Máslem vymažeme zapékací mísu, řízky do ní naskládáme a pečeme do měkka za mírného podlévání.

  • 4

    Měkké řízky pokryjeme hustou smetanou, posypeme nastrouhaným parmezánem a zapečeme dorůžova.

  • 5

    Jako přílohy podáváme brambory posypané petrželovou natí anebo bramborové hranolky.

Komentáře k receptu