Fazolová polévka s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 0.5 ks Polévkové kostky Vitana
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 3 dkg Cibule
  • 25 dkg Klobása Dunajská
  • 5 dkg Máslo čerstvé
  • 6 dkg Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 dkg Sádlo škvařené
  • 15 dkg Fazole bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 743 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 129 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 27 g
  • Cholesterol 37.1 mg
  • Draslík 1029.6 mg
  • Vláknina 18932.5 mg
  • Vitamín A 18932.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 52.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 48.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole namočíme na 24 hodin do vody a uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na sádle, zasypeme paprikou,

  • 2

    osmahneme, zalijeme vývarem, povaříme a vlijeme do vařících se fazolí.

  • 3

    Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem, povaříme a přidáme k fazolím. Ochutíme solí, octem a smetanou, krátce povaříme.

  • 4

    Kořenovou zeleninu nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka, prohřejeme v ní na kolečka nakrájenou klobásu, slijeme a přidáme do polévky.

Komentáře k receptu