Fazolová polévka s klobásou
Suroviny
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 ks Mrkev kořen
- 0.5 ks Polévkové kostky Vitana
- 1 ks Petržel kořen
- 1 špetka Sůl
- 3 dkg Cibule
- 25 dkg Klobása Dunajská
- 5 dkg Máslo čerstvé
- 6 dkg Mouka pšeničná hladká T 650
- 5 dkg Sádlo škvařené
- 15 dkg Fazole bílé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 743 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 52 g
- Sodík 129 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 37.1 mg
- Draslík 1029.6 mg
- Vláknina 18932.5 mg
- Vitamín A 18932.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 48.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole namočíme na 24 hodin do vody a uvaříme doměkka. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na sádle, zasypeme paprikou,
-
2
osmahneme, zalijeme vývarem, povaříme a vlijeme do vařících se fazolí.
-
3
Z másla a mouky připravíme jíšku, zalijeme vývarem, povaříme a přidáme k fazolím. Ochutíme solí, octem a smetanou, krátce povaříme.
-
4
Kořenovou zeleninu nakrájíme a uvaříme v osolené vodě doměkka, prohřejeme v ní na kolečka nakrájenou klobásu, slijeme a přidáme do polévky.