Bramborové knedlíky slaninové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Brambory vařené ve slupce
  • 200 g Mouka pšeničná hrubá
  • 80 g Pšeničná krupice
  • 150 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5.5 ks Žemle tuková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 829 kcal
  • Sacharidy 129 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1047 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 148.2 mg
  • Draslík 930.9 mg
  • Vláknina 16560 mg
  • Vitamín A 16560 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Uvařené brambory oloupeme a umeleme na masovém strojku. Přidáme mouku, krupici, sůl a vejce. Zaděláme těsto a přidáme žemle nakrájené na kostičky a osmažené na slanině.

  • 2

    Z těsta tvoříme malé kulaté knedlíky. Vaříme je 8-10 minut a potom je odcedíme.

  • 3

    Podáváme se zelím a uzeným masem.

Komentáře k receptu