Zelná polévka s masem a klobásou
Suroviny
- 250 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Kmín celý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 25 dkg Klobása Dunajská
- 75 dkg Zelí kysané
- 25 dkg Vepřová plec
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Houby sušené
- 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2443 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 195 g
- Sodík 471 mg
- Bílkoviny 115 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 289.1 mg
- Draslík 2433.8 mg
- Vláknina 32622.6 mg
- Vitamín A 32622.6 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 290.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 265.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme na sádle, zasypeme paprikou, zpěníme, přidáme kmín, nakrájené maso, sůl, houby a podusíme.
-
2
Zaprášíme moukou, promícháme, přidáme pokrájené zelí i s nálevem a vše uvaříme doměkka.
-
3
Nakonec vložíme klobásu pokrájenou na kolečka a zalijeme smetanou, prohřejeme.