Bramborové knedlíky ze spařené krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 629 kcal
- Sacharidy 98 g
- Tuky 18 g
- Sodík 735 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 142.9 mg
- Draslík 694.9 mg
- Vláknina 10496 mg
- Vitamín A 10496 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Předem uvařené a vychladlé brambory nastrouháme, v míse osolíme a zasypeme krupicí. Přelijeme vařícím mlékem a počkáme, až krupice nabobtná.
-
2
Potom těsto dobře rozetřeme, přidáme vejce a na kostičky nakrájené, osmažené žemle. Přidáme trochu hrubé mouky a zapracujeme.
-
3
Z těsta tvoříme malé knedlíky a vaříme je 10 minut. Hotové knedlíky mastíme osmaženou cibulí.