Telecí řízky se smetanou a kapary

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Telecí kýta
  • 1 ks Sůl
  • 1 šálek Zakysaná smetana
  • 0.5 šálek Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Kapary sterilované
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 765 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 97424 mg
  • Bílkoviny 108 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 431.6 mg
  • Draslík 1981.6 mg
  • Vláknina 2717.8 mg
  • Vitamín A 2717.8 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme a opečeme na másle po obou stranách. Poté řízky podlijeme a necháme dusit cca 10 minut. Řízky poté přendáme do zapékací, přelijeme vydušenou šťávou smíchanou s trochou mléka, lžičkou mouky a okořeněnou špetkou citrónové kůry. Necháme péct cca 20 minut.

  • 2

    Jakmile šťáva vysmahne, zalijeme je kyselou smetanou a necháme vydusit.

  • 3

    Na závěr řízky posypeme rozsekanými kapary.

Komentáře k receptu