Telecí přírodní řízky zapečené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1602 kcal
- Sacharidy 185 g
- Tuky 27 g
- Sodík 97911 mg
- Bílkoviny 143 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 521.8 mg
- Draslík 2053.9 mg
- Vláknina 15750 mg
- Vitamín A 15750 mg
- Vitamín B6 2.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Řízky očistíme, na okrajích nakrojíme, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou. Řízky opečeme na rozehřátém másle na obou stranách. Poté je zalijeme smetanou a necháme chvilku povařit.
-
2
Jakmile smetana zhoustne, zalijeme řízky rozkvedlanými osolenými vejci smíchanými se lžící hladké mouky a 4 lžícemi mléka.
-
3
V rozehřáté troubě zapečeme přelité řízky.