Telecí přírodní řízky zapečené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 4 ks Telecí kýta
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Sůl
  • 0.125 ks Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Hovězí vývar základní
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1602 kcal
  • Sacharidy 185 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 97911 mg
  • Bílkoviny 143 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 521.8 mg
  • Draslík 2053.9 mg
  • Vláknina 15750 mg
  • Vitamín A 15750 mg
  • Vitamín B6 2.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Řízky očistíme, na okrajích nakrojíme, naklepeme, osolíme a zaprášíme hladkou moukou. Řízky opečeme na rozehřátém másle na obou stranách. Poté je zalijeme smetanou a necháme chvilku povařit.

  • 2

    Jakmile smetana zhoustne, zalijeme řízky rozkvedlanými osolenými vejci smíchanými se lžící hladké mouky a 4 lžícemi mléka.

  • 3

    V rozehřáté troubě zapečeme přelité řízky.

Komentáře k receptu