Brambory smažené s česnekem a petrželkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Mouka pšeničná hrubá
  • 10 g Petržel - nať
  • 200 g Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 643 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 230 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 28 mg
  • Draslík 1057.9 mg
  • Vláknina 13362.5 mg
  • Vitamín A 13362.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory nakrájíme na kolečka, namočíme do studené vody, po chvíli je scedíme a vysušíme utěrkou.

  • 2

    Před smažením brambory oválíme v mouce. Do oleje na smažení vhodíme stroužek česneku a když zčervená, vyjmeme ho. Kolečka brambor musí v horkém oleji plavat, osmaží se tak ze všech stran.

  • 3

    Po usmažení brambory vyjmeme, necháme okapat a posypeme je sekanou petrželkou.

Komentáře k receptu