Brambory smažené s česnekem a petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
- Sacharidy 41 g
- Tuky 50 g
- Sodík 230 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 28 mg
- Draslík 1057.9 mg
- Vláknina 13362.5 mg
- Vitamín A 13362.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.5 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory nakrájíme na kolečka, namočíme do studené vody, po chvíli je scedíme a vysušíme utěrkou.
-
2
Před smažením brambory oválíme v mouce. Do oleje na smažení vhodíme stroužek česneku a když zčervená, vyjmeme ho. Kolečka brambor musí v horkém oleji plavat, osmaží se tak ze všech stran.
-
3
Po usmažení brambory vyjmeme, necháme okapat a posypeme je sekanou petrželkou.