Telecí řízky s česnekem a smetanou jako minutka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 plátek Telecí kýta
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 94 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 196 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 19.3 mg
  • Draslík 63.1 mg
  • Vláknina 2623 mg
  • Vitamín A 2623 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso odblaníme, na okrajích nařízneme, naklepeme, osolíme, potřeme česnekem nastrouhaným na jemno a petrželovou natí. Poté je zaprášíme hladkou moukou a opečeme na rozehřátém másle po obou stranách. Řízky poté přendáme na teplý talíř a zakapeme citrónovou šťávou.

  • 2

    Do šťávy přidáme máslo, lžičku mouky, osmahneme a zalijeme smetanou. Omáčku necháme přejít varem a poté omáčkou přelijeme řízky.

Komentáře k receptu