Pečeně na víně s párkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 100 ml Hovězí vývar základní
  • 200 ml Víno červené
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 60 dkg Hovězí maso zadní
  • 10 dkg Anglická slanina
  • 8 dkg Celer bulvový
  • 20 dkg Párky jemné
  • 10 dkg Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2408 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 126 g
  • Sodík 1712 mg
  • Bílkoviny 182 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 416 mg
  • Draslík 883.8 mg
  • Vláknina 12419 mg
  • Vitamín A 12419 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.3 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí zadní maso po vláknech protkneme párky.

  • 2

    Osolíme, opepříme, dáme do pekáče na rozškvařenou slaninu a opečeme ze všech stran. Maso vyndáme, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, přidáme strouhaný celer, vložíme maso, podlijeme vodou a přilijeme trochu vína.

  • 3

    Zakryjeme a dusíme. Během dušení podléváme polovinou vína, nebo vodou a vývarem. Maso dáme do trouby a během pečení obracíme. Měkké maso vyndáme, výpek zaprášíme moukou a vlijeme zbytek vína.

Komentáře k receptu