Pečeně na víně s párkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 2408 kcal
- Sacharidy 94 g
- Tuky 126 g
- Sodík 1712 mg
- Bílkoviny 182 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 416 mg
- Draslík 883.8 mg
- Vláknina 12419 mg
- Vitamín A 12419 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.3 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí zadní maso po vláknech protkneme párky.
-
2
Osolíme, opepříme, dáme do pekáče na rozškvařenou slaninu a opečeme ze všech stran. Maso vyndáme, přidáme nakrájenou cibuli, osmahneme, přidáme strouhaný celer, vložíme maso, podlijeme vodou a přilijeme trochu vína.
-
3
Zakryjeme a dusíme. Během dušení podléváme polovinou vína, nebo vodou a vývarem. Maso dáme do trouby a během pečení obracíme. Měkké maso vyndáme, výpek zaprášíme moukou a vlijeme zbytek vína.