Pečené žebírko s párky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Vepřová žebra
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 25 dkg Párky jemné
  • 8 dkg Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 795 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 178 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 132.7 mg
  • Draslík 357.6 mg
  • Vláknina 108.7 mg
  • Vitamín A 108.7 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žebírka na kraji nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji spolu s párky nakrájenými na kolečka.

  • 2

    Žebírka i párky vyndáme, šťávu zaprášíme moukou a osmahneme.

  • 3

    Zalijeme vodou, zaprášíme paprikou, přidáme několik kapek worcesteru a povaříme.

  • 4

    Rozdělíme na talíře, žebírka poklademe párky a přelijeme výpekem.

Komentáře k receptu