Harira

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cizrna
  • 250 g Jehněčí plec
  • 100 g Čočka červená
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Šafrán
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Skořice celá
  • 1 hrst Koriandr čerstvý
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 351 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 408 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 41.3 mg
  • Draslík 848.6 mg
  • Vláknina 28110.5 mg
  • Vitamín A 28110.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cizrnu s čočkou propláchneme na sítu a namočíme přes noc do studené vody, aby nabobtnaly.

  • 2

    Jehněčí maso očistíme, nakrájíme na kostičky, cibuli nasekáme nadrobno, celer očistíme a nakrájíme na středně velké špalíčky.

  • 3

    V hrnci se silnějším dnem rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli se šafránem a sušeným zázvorem. Přidáme maso, osmahneme ho a zalijeme vodou.

  • 4

    Základ přivedeme k varu, přidáme do něj scezenou cizrnu a čočku, rajčata a skořici. Vše osolíme, opepříme a na mírném ohni vaříme dokud maso a cizrna nezměknou.

  • 5

    Z polévky vyjmeme skořici a přidáme do ní celer a sekané bylinky. Dle chuti dosolíme a dopepříme, ještě chvíli povaříme a podáváme.

Komentáře k receptu