Guláš z irské hospody

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 200 g Mrkev kořen
  • 500 g Jehněčí kýta
  • 200 g Fazolové lusky zelené
  • 230 g Houby sušené
  • 750 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 614 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 796 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 94.5 mg
  • Draslík 2420.7 mg
  • Vláknina 16713.2 mg
  • Vitamín A 16713.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 56 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka, fazolky na kousky a houby na plátky.

  • 2

    Předehřejeme si troubu na 175 stupňů Celsia.

  • 3

    Do pekáče či zapékací mísy poskládáme maso, přidáme fazolky, mrkev, houby a cibuli, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a kmínem. Zalijeme vývarem a přikryté dusíme v troubě 2 hodiny.

  • 4

    Před podáváním dochutíme dle potřeby, zjemníme máslem a dozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu