Guláš z irské hospody
Suroviny
- 200 g Cibule
- 200 g Mrkev kořen
- 500 g Jehněčí kýta
- 200 g Fazolové lusky zelené
- 230 g Houby sušené
- 750 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 614 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 30 g
- Sodík 796 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 94.5 mg
- Draslík 2420.7 mg
- Vláknina 16713.2 mg
- Vitamín A 16713.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 56 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostky. Cibuli a mrkev nakrájíme na kolečka, fazolky na kousky a houby na plátky.
-
2
Předehřejeme si troubu na 175 stupňů Celsia.
-
3
Do pekáče či zapékací mísy poskládáme maso, přidáme fazolky, mrkev, houby a cibuli, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a kmínem. Zalijeme vývarem a přikryté dusíme v troubě 2 hodiny.
-
4
Před podáváním dochutíme dle potřeby, zjemníme máslem a dozdobíme petrželkou.