Vepřová kýta s párky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 3365 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 211 g
- Sodík 5238 mg
- Bílkoviny 340 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 969 mg
- Draslík 4449.6 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 2.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytý podlouhlý kus vepřové kýty se sádlem na povrchu, prořízneme tak aby vznikly otvory do kterých zasuneme nožičky párků.
-
2
Maso osolíme a dáme do pekáče s drobně nasekanými kostmi, podlijeme vodou a při pečení podléváme a propichujeme vidličkou povrch se sádlem. Pečeme do měkka.
-
3
Když je maso málo tučné přidáme sádlo. Upečené maso vyndáme, šťávu přecedíme a podle chuti dosolíme.
-
4
Maso nakrájíme na úhledné plátky a přelijeme šťávou.
-
5
Podáváme s vařenými bramborami nebo houskovým knedlíkem.