Vepřová kýta s párky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 0 minut
Počet porcí: 1

Suroviny

  • 250 ml Voda pitná
  • 1 špetka Sůl
  • 20 dkg Párky jemné
  • 60 dkg Vepřová kýta
  • 50 dkg Kosti vepřové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 3365 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 211 g
  • Sodík 5238 mg
  • Bílkoviny 340 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 969 mg
  • Draslík 4449.6 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 2.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytý podlouhlý kus vepřové kýty se sádlem na povrchu, prořízneme tak aby vznikly otvory do kterých zasuneme nožičky párků.

  • 2

    Maso osolíme a dáme do pekáče s drobně nasekanými kostmi, podlijeme vodou a při pečení podléváme a propichujeme vidličkou povrch se sádlem. Pečeme do měkka.

  • 3

    Když je maso málo tučné přidáme sádlo. Upečené maso vyndáme, šťávu přecedíme a podle chuti dosolíme.

  • 4

    Maso nakrájíme na úhledné plátky a přelijeme šťávou.

  • 5

    Podáváme s vařenými bramborami nebo houskovým knedlíkem.

Komentáře k receptu