Farfalle s hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Těstoviny Farfalle
  • 235 g Hrášek mražený
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý celý
  • 8 plátek Anglická slanina
  • 5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máta
  • 2 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 617 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 521 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 99 g
  • Cholesterol 19.4 mg
  • Draslík 104 mg
  • Vláknina 12856.7 mg
  • Vitamín A 12856.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

  • 2

    Mezitím uvaříme ve vodě nebo v páře hrášek doměkka a scedíme.

  • 3

    Slaninu nakrájíme a orestujeme při nízké těplotě na rozehřátém másle. Přidáme spolu s hráškem a natrhanými bylinkami k těstovinám, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme drceným pepřem a ihned podáváme.

Komentáře k receptu