Rigatoni s lilkem, cuketami a mozzarellou
Suroviny
- 410 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 375 g Těstoviny Rigatoni
- 250 g Mozzarella
- 300 g Lilek
- 100 g Olivy černé
- 60 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Cuketa
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Pepř cayenský
- 3 l Voda pitná
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 754 kcal
- Sacharidy 61 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1085 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 53.5 mg
- Draslík 523.7 mg
- Vláknina 16067 mg
- Vitamín A 16067 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180C.
-
2
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a nasypeme do olejem vymazané zapékací mísy.
-
3
Mezitím orestujeme na rozpáleném oleji nakrájený lilek, na plátky nakrájenou cuketu a na kolečka nakrájenou cibuli dozlatova.
-
4
Přidáme drcená rajčata, najemno nakrájené oregano, kajenský pepř a na kolečka nakrájené olivy. Promícháme a asi 5min povaříme.
-
5
Omáčkou zalijeme těstoviny, posypeme třetinou na kostičky nakrájené mozzarelly, ochutíme solí, pepřem a promícháme.
-
6
Posypeme nastrouhaným parmazánem a zbytkem mozzarelly a zapečeme cca 10min až se sýry roztaví a povrch zezlátne.