Telecí řízky se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprikové lusky čerstvé
  • 3 ks Rajčata
  • 3 stroužek Česnek
  • 4 plátek Telecí kýta
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 60 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 198 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 6.8 mg
  • Draslík 200.4 mg
  • Vláknina 1655.3 mg
  • Vitamín A 1655.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaníme řízky, na okrajích nařízneme, naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a zaprášíme hladkou moukou. V kastrole rozehřejeme máslo a řízky na něm na každé straně pečeme cca 3 minuty.

  • 2

    Opečené řízky přendáme na mísu a do šťávy přidáme nakrájenou papriku a oloupaná rajčata. Krátce podusíme a přelijeme přes řízky.

  • 3

    Pokrm ozdobíme nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu