Telecí řízky se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 60 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 4 g
- Sodík 198 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 6.8 mg
- Draslík 200.4 mg
- Vláknina 1655.3 mg
- Vitamín A 1655.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaníme řízky, na okrajích nařízneme, naklepeme, potřeme česnekem utřeným se solí a zaprášíme hladkou moukou. V kastrole rozehřejeme máslo a řízky na něm na každé straně pečeme cca 3 minuty.
-
2
Opečené řízky přendáme na mísu a do šťávy přidáme nakrájenou papriku a oloupaná rajčata. Krátce podusíme a přelijeme přes řízky.
-
3
Pokrm ozdobíme nasekanou petrželovou natí.