Těstovinová frittata
Suroviny
- 125 g Žampiony čerstvé
- 80 g Hrášek mražený
- 25 g Sýr Parmezán
- 125 g Šunka dušená
- 100 g Špagety, Makarony
- 30 g Máslo čerstvé
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 6 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika zelená
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 41 g
- Sodík 306 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 465.6 mg
- Draslík 355.9 mg
- Vláknina 4827.8 mg
- Vitamín A 4827.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu předehřejeme na 180C.
-
2
Špagety uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a nakrájíme.
-
3
Mezitím nakrájíme žampiony na plátky a na másle asi 3min podusíme. Přidáme nakrájenou papriku a ještě minutu podusíme. Poté vmícháme nakrájenou šunku a hrášek. Promícháme, odstavíme a necháme mírně vychladnout.
-
4
Rozšleháme vejce s mlékem, špetkou soli a pepřem. Smícháme se špagetami, nasekanou petrželkou a žampiony.
-
5
Směs vložíme do vymazané koláčové formy, posypeme strouhaným parmazánem a pečeme 25-30minut.
-
6
Necháme mírně vychladnout, rozkrájíme a podáváme.