Telecí kotlety nebo řízky na sardelích
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1064 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1967 mg
- Bílkoviny 171 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 677.7 mg
- Draslík 2812.1 mg
- Vláknina 850 mg
- Vitamín A 850 mg
- Vitamín B6 4.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso na okrajích nařízneme, aby se při pečení nezkroutilo, naklepeme a potřeme sardelovým máslem.
-
2
Sardelové máslo připravíme z vykostěných nasekaných sardelí utřených z částí másla.
-
3
Zbytek másla rozehřejeme, zpěníme na něm jemně pokrájenou cibuli a poté maso na ní po obou stranách opečeme. Následně maso podlijeme a dusíme do měkka.
-
4
Jako přílohy podáváme suchou rýži anebo saláty.