Telecí řízky s vínem
Suroviny
- 500 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Citron
- 0.5 ks Cibule
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 4 plátek Telecí kýta
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 5 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Slanina vepřová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 94 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 7 g
- Sodík 577 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 11 mg
- Draslík 121 mg
- Vláknina 472 mg
- Vitamín A 472 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaníme řízky, okraje nařízneme, naklepeme a osolíme.Rozkrájenou slaninu rozškvaříme v kastrole, přidáme drobně rozkrájenou cibuli a na tomto základu opečeme řízky po obou stranách. Poté je mírně podlijeme a dusíme.
-
2
Druhou polovinu másla rozehřejeme v rendlíku, přidáme lžičku mouky, rozmícháme a zalijeme vínem a trochou vývaru. Řádně rozmícháme. Takto připravenou směs nalijeme na řízky, přidáme špetku muškátového květu a řízky dodusíme.
-
3
Dle chuti šťávu můžeme zakapat citrónovou šťávou anebo ozdobíme dílky citrónu.