Telecí řízky s vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citron
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 4 plátek Telecí kýta
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 5 polévková lžíce Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Slanina vepřová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 94 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 577 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 11 mg
  • Draslík 121 mg
  • Vláknina 472 mg
  • Vitamín A 472 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaníme řízky, okraje nařízneme, naklepeme a osolíme.Rozkrájenou slaninu rozškvaříme v kastrole, přidáme drobně rozkrájenou cibuli a na tomto základu opečeme řízky po obou stranách. Poté je mírně podlijeme a dusíme.

  • 2

    Druhou polovinu másla rozehřejeme v rendlíku, přidáme lžičku mouky, rozmícháme a zalijeme vínem a trochou vývaru. Řádně rozmícháme. Takto připravenou směs nalijeme na řízky, přidáme špetku muškátového květu a řízky dodusíme.

  • 3

    Dle chuti šťávu můžeme zakapat citrónovou šťávou anebo ozdobíme dílky citrónu.

Komentáře k receptu