Chalupářská bašta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 9 g
- Sodík 90 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 0.9 mg
- Draslík 780.3 mg
- Vláknina 9242.3 mg
- Vitamín A 9242.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 85 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na kolečka nakrájíme brambory, klobásu, párek a česnek.
-
2
Na půlkolečka nakrájíme papriku s cibulí.
-
3
Slaninu na kostičky a rajčátka rozpůlíme.
-
4
Vše rozdělíme na 4 porce, každou porci osolíme, opepříme a dáme na alobal tak, aby obsahovala každou přísadu a zabalíme do tří vrstev, aby nevytekla šťáva.
-
5
Opékáme na roštu půl hodiny, než budou brambory uvařené.
-
6
Poté podáváme přímo z alobalu.